24.5.10

Alati

Ajattelulla ei ole alaa. En enää jaksa kuvitella, että sen oikea nimi olisi filosofia, taide, kirjallisuus tai mikään muukaan ­— paitsi ajattelu, ilman mahtipontisia konnotaatioita. Yksinäinen, hapuileva ajattelu. Vatvominen, jota nuoret harrastavat ilman mestarin ohjausta tai ymmärtäen väärin hyväntahtoisimmankin opastuksen. Itsetutkistelu, josta en osaa vieläkään sanoa, onko se hirvittävä riivaus ja pahe vaiko ainut toivo — mutta jonka toivon pysyvän alati...

6 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kysypäs huviksesi keltä tahansa eteen tulevalta ihmiseltä, että ovatko he samaa mieltä sellaisen väittämän kanssa kuin "Kuvataide on intellektuaalista työtä".

Minä olen kokeillut ja vastaukset ovat hämmästyttäviä.

Timo kirjoitti...

Osa kuvataiteilijoistakin (se vilpittömämpi?) lienee hukassa moisen väittämän kanssa.

Mikko kirjoitti...

Aina? Joskus? Parhaimmillaan?

Timo kirjoitti...

En osaa sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ajattelulla ei ole alaa. En enää jaksa kuvitella, että sen oikea nimi olisi filosofia, taide, kirjallisuus tai mikään muukaan ­— paitsi Ajattelu, ilman mahtipontisia konnotaatioita"

Sori, en voinut vastustaa kiusausta :)
Mahtipontisia konnotaatioita lienee mahdoton välttää edes pienillä kirjaisimilla. :)
Tai voisi ajatella, että käyttää mitä nimiä hyvänsä, mutta ajattelee ne pienillä kirjaisimilla: filosofia, taide,kirjallisuus, ajattelu.

Timo kirjoitti...

Suhtautuvatkohan saksalaiset substantiiveihinsa jotenkin mahtipontisemmin, kun kirjoittavat ne aina isolla Alkukirjaimella. ;)