17.11.07

Gothic Kitchen

Olin talviunessa. Näin monia unia, jotka unohdin heti heräämisen hetkellä. Jotain muistan kuitenkin: islantilaisesta keittiöstä. Valvetilassa oletan, että saarella on totuttu syömään yksinkertaista, suolaista ruokaa: kaikki raaka-aineet ovat kalliita, paitsi kala, joka on tuoretta ympäri vuoden. Mutta uneni islantilainen ruokakulttuuri tukeutuu syvällä kellarikapakoiden kattoholvien varjossa tummanpuhuviin, makeisiin aineksiin: suklaaseen, lakritsiin ja hunajaan, tervaan, kuivattuihin hedelmiin ja mausteisiin. Ja ennen kaikkea vereen.

1 kommentti:

Ripsa kirjoitti...

Vaihdoit alitajunnan ja ja tämän tavallisen marksilaisluterilaisen paikkaa.

Ei sovi kaivella makeita ellei ole syönyt ensin silliä ja perunoita.

Minä olisin vielä pannut kellarin tulvimaan että olisit joutunut sukeltamaan karkkisi.