5.9.07

Credo

Aikeeni ovat aika vaatimattomat mutta periaatteeni ankarat: oma palsta on minulle henkinen vakuutus. Siksi kirjoitan sitä omalla nimelläni.

Olen elämässäni pelännyt monia reittejä ja vältellyt astumasta niille. Ehkä syystäkin. Yhteiskuntamme on täynnä kuiluja, joissa persoonat ruhjoutuvat ja joihin heittäytyminen ei ikävä kyllä ole kunniaksi. Niiden välille on löydettävä jatkuvuus, turvaköysi, henkilökohtainen pajunköysi toisten valmiiksi virittämän sijaan tai lisäksi, sellainen, joka antaa riittävän rohkeuden, mutta estää jäämästä pahimpiin paikkoihin.

3 kommenttia:

Homo Garrulus kirjoitti...

Jos haluat, olen kommentoimassa. Siirryn siis tuosta AHM:n mietelauseista vaikkapa tänne jos aika on yhteinen kiinnostus (minulle se on sillä ajan takia moni asia menee väärin, ei siis itse asian takia - saatika ihmisten joihin asiat
liitetään ja syytetään...)

z

Timo kirjoitti...

Aika on aiheista kai vaikein...

Ajan takia... eikö ihmisten pitäisi ottaa ajan rajoitteet aina huomioon toimissaan? (Yritän hakea, mitä ajat takaa.)

Homo Garrulus kirjoitti...

Juuri sitä, sillä moni asia menee kuten vesi patoja pitkin kunhan saa aikaa. Yleensä hosuminen ja oman edun tökkääminen rikkoo koko padon. Pitää hitaasti työntää tukit jokeen. Yksi kerrallaan ja sitten katsoa, että menevät. Ei siis niin, että kaikki tukit tökätään ja sitten jälkeenpäin katsotaan mikä sekamelska siitä tuli. Näin olisi kaikilla työtä, mutta ei niin kiire eikä myöskään niin paljon uudelleenkorjattavaa kuten nyt.

Ruotsi osaa ottaa hitaammin ja heitä syytetään usein siitä. Silti se on tarkempi tapa vaikka turruttaa kun suomalainen on tottunut sopimaan ja tekemään. Mutta silloin ei ollut sama vastuu ennen. Nykyään suomalaisen pitäisi vielä nousta johtajuudessa ja suoritus ja johtajuus eivät ole ihan sama asia.

Aika on siis tärkeämpi kuin tekojen oikeutus tai niiden väärä järjestys. Ajan kuvan kanssa ehtii jokainen tajuamaan ja demokraattinen olotila paranee. Se puolestaan rauhoittaa ja kannustaa mm politikkoja. Oppia että voi sanoa Hitaasti, hitaasti. Kuten siilit yhteistoiminnassa. Försiktigt försiktigt - silti voi Suomi rakentaa visiota mm Venäjään ja EU:n suuntaan.

Pitä huolen, että tietyt asiat eivät ole lobbailtavissa ja mitkä pienemmät saavat olla. Johtajuus siis erotettu lainsäädännöstä ja varoitus sitten, miten nokkelat yleensä pyrkii rikkomaan padot.
Nekin on kaikki olemassa - eikä pidä mennä halpaan.

Time Timo, sitä ajan takaa.