5.9.08

Vaatii

Vaatii kohtuullista itseluottamusta päästä yliopistosta läpi uteliaana, itsenäisenä ja kaunattomana. Vaatii kohtuullista itseluottamusta kirjoittaa omalla nimellään. Vaatii kohtuullista itseluottamusta kirjoittaa nimimerkillä. Vaatii kohtuullista itseluottamusta unohtaa ikäkausinormit. Vaatii kohtuullista itseluottamusta olla häpeämättä nuoruuttaan. Vaatii kohtuullista itseluottamusta olla häpeämättä keski-ikäisyyttään. Vaatii kohtuullista itseluottamusta olla häpeämättä vanhuuttaan. Vaatii kohtuullista itseluottamusta tehdä toisin kuin muut tekemättä tästä numeroa. Vaatii kohtuullista itseluottamusta tehdä samoin kuin muut tekemättä tästäkään numeroa. Vaatii kohtuullista itseluottamusta julkaista näin hiomattomia lauseita!

9 kommenttia:

kattoratsastaja kirjoitti...

Itseluottamusmies.

Mikko kirjoitti...

Sanoisin, että yliopistosta läpipääsy uteliaana, itsenäisenä ja kaunattomana vaatii kohtuutonta itseluottamusta. Einstein: The only thing that interferes with my learning is my education.

Homo Garrulus kirjoitti...

Jos ei olisi kouluja olisi raikkaampi ajattelu? Mitäs tästä opimme: älä opi.

Timo kirjoitti...

Eikös Erno Paasilinna kärjistänyt, että oppineita ovat vain itseoppineet, muut ovat opetettuja.

Homo Garrulus kirjoitti...

Tiedekin oli lähtökohtaisesti itseajattelua, kriittistä ajattelua ja sitä mitä mm Steiner tänä päivänä opettaa. Kas kun kaikesta tehdään erilaisten oppijoiden nimen alla olevia asioita samalla lailla kuten normaalin 0-tila voidaan muuttaa. Ihmisethän eivät yleensä ymmärrä missä kohtaan ovat itse erilaisia jos ryhmä on pääasiassa samanlaisen oloinen ja noudattaa jotain ns. normaalia. Tämä oli vähän kuten Keskustan nimenvaihto Keskustapuolueesta tai vielä enemmän maalaisliitosta.

Nimellä on merkitys.

Anonyymi kirjoitti...

Timo rakas, et sinä ole keski-ikäinen. Ja jos et siihen viitannutkaan, niin ei sinusta koskaan sellaista tulekaan. Trust me. :)

- Mia

Timo kirjoitti...

Kiitos, taidan olla nyt liian täpinöissäni kirjoittaakseni mitään. :)

Mikko kirjoitti...

Tässä TED-talkissa kerrotaan että lapset ymmärtävät magnetismia ja gravitaatiota huonommin koulun jälkeen kuin ennen sitä.

Homo Garrulus kirjoitti...

Koulu aiheuttaa nostetta voisi sanoa; up in the air. Mikäs lastenlaulu se taas olikaan?