24.10.07

Uhu
ö ja yleinen levottomuus kuten yö ja pöllöt kuuluvat yhteen. Yksin käynyt cityhyypiö minä kuulin viime yönä yhden aikoihin ensimmäistä kertaa, miten huuhkaimen ääni kaikuu kivitalojen seinistä Helsingissä, Johanneksen kirkon mäellä. Huhuilija itse mahtoi olla kaukana Punanotkon tuolla puolen, kenties keskuspuistossa asti, kaniapajien lähettyvillä kaiketi kuitenkin.

14 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Osaatko matkia sitä? Minä olen mökillä joskus keskustellut huuhkajien kanssa niin kauan että kissat alkoivat hermostua.

Timo kirjoitti...

En ole kokeillut. :)

Kas, olin kirjoittanut Punanotkon pienellä. Korjasin.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus muinoin piirustussalilla uhiteltiin UHU-puikoilla.

UHU!

Homo Garrulus kirjoitti...

Pöllö on viisas eläin. Huuhkaja varoittaa siitä, ettei saa jättää älyä. Äly ja nokkeluus eivät ole sama asia (lue Antonio Damasio) ja vaikka pedagogiikassa opetetaan, ettei enää ole sellaista kun behaviorismi niin totuus on se, että se toimii koko ajan sillä mainonta/vaikuttaminen on juuri behaviorismia. Kaikki, joka on pienten askelten politiikkaa on behaviorismia sillä viitekehys ottaa aina vauhtia eilisestä, ja sen takia kaikki eilinen ja omat vanhemmat ovat ne, joihin on pakko nojautua koska omaa entistä historiaa ei ole.

Huuhkaja haluaa herättää realiaikaan: tässä ja nyt eletään. Ei siis pohjusteta kenenkään riemuvoittoa vanhojen sotien ajoista eikä yritetä voittaa mitään eikä ketään. Eletään ja kunnolla. Kissat symbolisoi nokkeluutta ja kyttäämistä.

Ei pidä pelätä: pahin on jo takanapäin: nyt alkaa pian parempi elämä kaikille: paha pitää siis huutaa ulos kuten huuhkaja ajoissa.

uskoo
homogarrulus
småprataren (intuitiivinen)

Ripsa kirjoitti...

No tässä on eläin/lintutieteilijän mielestä todennäköisesti nyt kyllä jotain vikaa. Timo on kuullut huuhkajan huhuilevan myöhään syksyllä, siis nyt?

Niiden PITÄISI huhuilla puolisoa tai reviiriä, mikä yleensä on suunnilleen samaa, eli syöminen tähtää jälkeläisten nyt tapahtuvaan tai tulevaan syöttämiseen.

Ja keskellä pääkaupunkia?

Ehkä on mahdollisuuksien rajoissa että joku ihminen on innostunut huhuilemaan huuhkajalle, josta se on innostunut.

Minä en ollut mitenkään hämmästynyt, kun yhtenä päivänä kissaa ulkoiluttaessani täällä Vaasassa näin talon nurkalla pienen haukan syövän varpusta.

Kissa kääntyi kyllä kannoillaan ja äkkiä. Se tajusi että minä en voisi suojella sitä haukalta.

Pedoilla on omat käyttäytymissääntönsä jotka koskevat kokoa ja reviiriä ja lajia.

Eikös ihminen ole myös peto?

Timo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Timo kirjoitti...

Minäkin ihmettelin kovasti ajankohtaa. Paikkaa en, koska Helsingin keskustan liepeillä majailee tätä nykyä useampi huuhkaja ja ääni kantaa sopivissa olosuhteissa kauas.

Homo Garrulus kirjoitti...

olinko minä kirjoittaja, jonka kommentti poistui? Tulin kotiin sunnuntaina 28.10 oltuani Ahvenanmaalla (en kuunnellut lintuja..) ja jotenkin tuntuu, että jos olin väsyneessä tilassa silloin? Oliko se siis minun joku (ehkä huolimaton) kommentti? Mikäköhän siinnä oli epäoleellista tai väärää?

Ripsa kirjoitti...

H.C., juuri näihin aikoihin Ahvenanmaalla olisi pitänyt näkyä isoja joukkoja joutsenia, sekä tavallisia että laulu-.

Ne lähtivät täältä Merenkurkusta noin viikko sitten. Muutama päivä sitten näin pari onnetonta, jotka haahuilivat ensin sinne tänne, mutta sitten painuivat etelään.

Kissat? Kissat symboloivat ennen kaikkea riippumattomuutta ja siksi ne yhdistetään naisiin.

Ripsa kirjoitti...

Niin Timo, tuli vain mieleen että ettet vain kuullut jonkun huhuilevan että UHURU. Se tarkoittaa vapautta jollain Afrikan kielellä.

Homo Garrulus kirjoitti...

http://www.barnboken.nu/cgi/kort/9789163822469.shtml

Olen koira, haukun mutta en raavi. Olen väsynyt, nukun matolla enkä katolla kuten kissat. En metsästä, en väijy, vahdin omiani. Olen ihmisen paras ystävä..

Timo kirjoitti...

Oman kommenttini poistin. Otin uusiksi, kun tuli liikaa kirjoitusvirheitä.

Anonyymi kirjoitti...

black mold exposureblack mold symptoms of exposurewrought iron garden gatesiron garden gates find them herefine thin hair hairstylessearch hair styles for fine thin hairnight vision binocularsbuy night vision binocularslipitor reactionslipitor allergic reactionsluxury beach resort in the philippines

afordable beach resorts in the philippineshomeopathy for eczema.baby eczema.save big with great mineral makeup bargainsmineral makeup wholesalersprodam iphone Apple prodam iphone prahacect iphone manualmanual for P 168 iphonefero 52 binocularsnight vision Fero 52 binocularsThe best night vision binoculars here

night vision binoculars bargainsfree photo albums computer programsfree software to make photo albumsfree tax formsprintable tax forms for free craftmatic air bedcraftmatic air bed adjustable info hereboyd air bedboyd night air bed lowest pricefind air beds in wisconsinbest air beds in wisconsincloud air beds

best cloud inflatable air bedssealy air beds portableportables air bedsrv luggage racksaluminum made rv luggage racksair bed raisedbest form raised air bedsaircraft support equipmentsbest support equipments for aircraftsbed air informercialsbest informercials bed airmattress sized air beds

bestair bed mattress antique doorknobsantique doorknob identification tipsdvd player troubleshootingtroubleshooting with the dvd playerflat panel television lcd vs plasmaflat panel lcd television versus plasma pic the bestThe causes of economic recessionwhat are the causes of economic recessionadjustable bed air foam The best bed air foam

hoof prints antique equestrian printsantique hoof prints equestrian printsBuy air bedadjustablebuy the best adjustable air bedsair beds canadian storesCanadian stores for air beds

Timo kirjoitti...

Jälkihuomautus: luulin lajintunnistuskyvystäni liikoja. Mitä ilmeisimmin kyseessä oli sarvipöllö eikä huuhkaja.