17.1.08

Ns. idiokratiasta 2

Vaikka olen tyhmäkin, ei se haittaa. Tyhmä ihminen ei ole ongelma; tyhmä ja vihamielinen on.

6 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Minä olen jollain tavalla aina kadehtinut, en vähään tyytyväisiä, vaan yksinkertaiseen merkityksessä aito. Tai oikeastaan huomaan, ettei sille mitä tarkoitan ja kadehdin ole kerta-avautuvaa sanaa tahi sanaparia. Viitaten myös ed. postaukseesi, ja sen luokitteluihin. Että olisi ihanaa ja täydentävää haluta palta kotikonnuilleen ja onnellistua etc.

Tyhmyyden ja vihamielisyyden aistin viimeiseksi tänään sydänrytmissä seiskan ratikassa pitäessäni korvat auki. Ilma oli siitä paksu ja hapan, ja minä tuotin sitä lisää.

Tris kirjoitti...

Miksi olisit tyhmä?

Homo Garrulus kirjoitti...

Ihmiset sekoittavat aistien kuvia ja vielä sen, että jos mies valitsee nahkavaatteet ja värjää hiuksensa pinkiksi (äsken tuolla blogissa joku) niin kuvitellaan heti että on jotenkin a) tyhmä tai b) pelottava eli pedofiili tai vastaavasti sekava.
Nämä signaalit minkä luomme ovat antropologisia normeja ja se, joka käy niitä vastaan vaikka lehdet kehottavat olemaan-vain-oma-itsensä pälä pälä niin ottaa valtavan riskin. Jo minun Chaplin ukko ja hänen löysä asento luo minusta kuvan, että olisin spontaani pelle.
Olen hyvin paljon harkitsevampi kuin useammat mutta teen asioita, jotka poikkeavat normaalista skaalasta. Sen teen koska tarvitsen näköalaa miten asiat menee.

Mutta kun on ns. mukavuuden alueesta ulkopuolella jatkuvasti se ei silti tyydytä niitä, jotka niistä paasaavat mutta pysyvät itse niitten sisäpuolella kunnolla. Näin elämä menee: on helppo puhua eettisyydestä ja nostaa varoittava sormi muille, mutta kun itse jättää puliukon kadulle tai vinoilee työkaverilleen jonka seuraukset voivat olla pitkät koska muutkin sen kuulee: ei tule mielen viereenkään, että itse on mitä suuremmassa määrin epälojaali.

Näin ihminen toimii: aina muut ovat kenkkuja ja typeriä, itse on aina niinkuin täysin tietoinen ja osaava. Mutta se ei ole totta; ja mainstreamin myötä liukuminen tai liitäminen ei ole kauhean vaikeaa. On vaikeampaa sanoa Ei kun aina olla samaa mieltä massan kanssa.

Timo kirjoitti...

Tris, olen aina pelännyt ja hävennyt tyhmyyden ilmenemistä omalla kohdallani, mutta nykyään ajattelen, ettei se ole nyt niin vaarallista ole...

Anonyymi kirjoitti...

... eikä myöskään todennäköistä.

dudivie kirjoitti...

kyllä tyhmyys voi sattua