14.1.08

Raaka raakana

eli
Helppohan heviä on soittaa

Mies olkoon mies, tietäköön mitä haluaa ja aseinsinööri olkoon paraatiesimerkki: Helvettejä on paljon helpompi kuvitella ja suunnitella kuin taivaita. Sotaa, väkivaltaa, kauhua, joukkotuhoa, kidutusjärjestelmiä, tappajarobotteja, psykopaattilääkäreitä ja ihmisteurastamoja on niin helppo kuvitella, että kaikenlainen väkivaltaviihde on rankimmillaankin vain halpaa stripteasea, joskus melko älykästä, useimmiten naurettavaa tai – niin kuin aseiden mainostaminen – pelottavan lapsellista. Väkivaltafantasiat ovat niin banaaleja ja helppoja, että sillä, mikä on muka liian kauheaa kuviteltavaksi tai kuvattavaksi sanoin, ei ole käytännössä mitään merkitystä. Helvetillä pelotelleet saarnaajat ovat tienneet tämän aina, mutta alentumalla pyhittämään kärsimyksen raadollisen kiihottavuuden he ovat samalla luoneet edellytyksiä vulgaarieskatologiselle mystiikalle, joka kaihoaa transsendentaalista, ylimaallisesti oikeutettua tuhoa ja vihaa.

Rakkautta on vaikea kuvitella.

12 kommenttia:

Androgyynihullumies kirjoitti...

Asiaa! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Millä tavalla helppous tekee mistään vähempiarvoista?

Timo kirjoitti...

Entropia.

Arvostan toki monia helppoja asioita.

"Rankat" ja "haastavat" asiat herättävät kiinnostusta. Erehtyminen haasteen luonteesta on pahasta. Tästä syystä väkivallan kognitiivinen triviaalius voi olla hyvä huomata, vaikkemme kannattaisi väkivaltaa muutenkaan.

Homo Garrulus kirjoitti...

Minun HG bloggia on yritetty matkia muiden bloggien kautta. Ole ystävällinen ja ymmärrä, ettei se ole minä ellei se kuulosta minulta. Minä
en ole paha enkä aggressiivinen milloinkaan. Suututtaa tämä toisten
nimien varastaminen ja sillä ratsastaminen - sekä poliittisten tietojen vääristäminen.

Timo kirjoitti...

HG, pystyisitkö yhtään täsmentämään: missä on matkittu?

Homo Garrulus kirjoitti...

yritin tehdä normaalin homogarrulus nimellä vuodatus.netiin ja se oli varattu. Oli myös pelkkä garrulus joten jäi vain tuo hgarrulus josta en pidä - rupean kirjoittamaan oikeita ja tärkeitä asioita tieteellisemmin sitten joskus kunhan ensin tiedän missä maassa edes haluan asua kun kusipäät (anteeksi, se on silti ehkä ystävällisin nimi niille, jotka pilasivat elämäni koska en suostunut olemaan epäeettinen) taitavat olla myös monessa muussa maassa.

Life must go on. Sittenkin vaikka ottaa päähän että typerät pikkupellet kulkevat oikeilla kunnioituksella ja minä taas pellenä.

Homo Garrulus kirjoitti...

Minä saan kommentteja sellaisilta, ikäänkuin olisin ollut esim. aggressiivinen tai uhkaava - ja sitä en ole ollut vaikka kiroan joskus.

Androgyynihullumies kirjoitti...

Sait "You make my day award"in. :-)

Homo Garrulus kirjoitti...

Hienoa Timo, minun silmäni ovat avoimet etenkin tänään aamulla.

Homo Garrulus kirjoitti...

En silti ole susi vaikka voisin sinutkin syödä nähtyäni sinut.
Haha, katso www.city.fi/profiilit/zarahustra
ja keskustelut

:) love

Sven Laakso kirjoitti...

Voi olla montaa mieltä tosta hevin helppoudesta:

http://www.youtube.com/watch?v=5uXu067MTqI&feature=related

Timo kirjoitti...

Riffi ja raffi on toista maata.